Preskoči na vsebino

Festival IZUM 2023

  • 21. nov. 2023 00:00 - 25. nov. 2023 00:00
  • Center Maximus, Murska Sobota

Festival inovativnosti, Znanosti in Ustvarjalnosti mladih – IZUM 2023, ki ga pripravlja  Regionalni center ZOTKS s sedežem v Murski Soboti  od 21. do 25. novembra 2023 v centru Maximus v Murski Soboti, združuje veliko zanimivih področij.

Namen festivala je mladim na zanimiv način prikazati ustvarjalnost, znanost ter gospodarstvo.  Pod okriljem IZUMA bodo potekala predavanja in delavnice. S festivalom je predvsem mladim ponujen prostor, v katerem lahko predstavijo svoje ustvarjalne in raziskovalne potenciale ter dosežke, poleg tega pa je njim, njihovim mentorjem, staršem in drugim obiskovalcem omogočeno druženje, ustvarjanje, izmenjavo idej in ustvarjanje priložnosti za nadaljnja sodelovanja.

Pri organizaciji dogodka sodelujejo pomurske osnovne ter srednje šole in soorganizatorji Astronomsko društvo Kmica, PAZU in Pomurska gospodarska zbornica.

Festival IZUM prestavlja vsakoletni vrhunec aktivnosti in veliko priložnost mladim, da predstavijo rezultate svoje ustvarjalnosti, raziskovalnih aktivnosti in različnih tekmovanj iz znanja.

 

PROGRAM FESTIVALA 2023