Preskoči na vsebino

Novica /

Dva Netka 2023 za Tekmujem.si

Dve nagradi Netko 2023

Spletna informacijska platforma zmagovalka v dveh kategorijah

 

Spletna informacijska platforma Tekmujem.si, ki je del skupnega projekta Tekmujem v znanju Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) in Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije (DMFA Slovenije), je na letošnjem tekmovanju Netko 2023 postala zmagovalka v dveh kategorijah. Zmagala je v kategoriji Naj spletna stran za otroke in mladino in Naj spletna stran izobraževalnih in znanstvenih organizacij, medtem ko je v kategoriji Naj spletna stran javne ali nevladne organizacije osvojila drugo mesto.

 

Tekmujem.si je nova spletna informacijska platforma za tekmovanja iz različnih znanj – Ponuja koledar vseh tekmovanj, glavne informacije o tekmovanjih in povezave na posamezna tekmovanja. S tem omogoča lažji pregled in dostop do informacij o tekmovanjih na enem mestu. Platforma predstavlja vsa tekmovanja, ki potekajo pod okriljem ZOTKS in DMFA Slovenije, in tudi tekmovanja drugih organizatorjev, ki uporabljajo informacijski sistem DMFA. Namenjena je mladim, staršem, učiteljem, mentorjem in širši javnosti, torej vsem, ki na spletu iščejo informacije o tekmovanjih iz različnih znanj.

 

Sinhronizacija informacijskih sistemov obeh organizacij in platforme Tekmujem.si prinaša poenoteno predstavitev vseh tekmovanj v znanju. Za vsako od njih je na voljo pregledna in do uporabnika prijazna Osebna izkaznica z glavnimi informacijami. Zaradi lažjega iskanja je tekmovanja mogoče filtrirati po starostnih skupinah in področjih. Na novi spletni platformi so tudi odgovori na pogosta vprašanj, kratke novice in zanimivosti o znanstvenikih, s poudarkom na Slovenkah in Slovencih.

 

Novo spletno stran so zasnovali v agenciji Kofein dizajn. Sredstva pa so bila pridobljena na javnem razpisu Ministrstva za javno upravo, katerega namen je spodbujanje razvoja digitalne preobrazbe nevladnih in prostovoljskih organizacij s pomočjo vpeljave digitalnih rešitev ter zagotavljanje višje ravni usposobljenosti zaposlenih in uporabnikov na področju informacijske družbe z namenom hitrega in uspešnega odzivanja na izzive in potrebe družbe ter dodatne spodbude širši digitalizaciji družbe.

 

Nagrade Netko vsako leto podeljujeta Združenje za informatiko in telekomunikacije pri GZS in Register.si, ki s tem nagrajujeta najboljše spletne projekte podjetij, ustanov, uradov in posameznikov, ki domujejo na domeni .si. S to nagrado organizatorji tekmovanja komunicirajo slovensko spletno identiteto, podpirajo domače spletne projekte, podjetja, organizacije in osebnosti, ter hkrati spodbujajo uporabo nacionalne domene .si.