Preskoči na vsebino

Novica /

Modelarski tabor v Velenju

Skupaj z Gibanjem mladi raziskovalci za razvoj SAŠA regije ter Društvom modelarjev »Modelar« bomo v času od 26. 6. – 2. 7. 2024 na Osnovni šoli Gustava Šiliha Velenje izvedli modelarski tabor. Udeleženci modelarskega tabora so učenci 6. in 7. razredov vseh osnovnih šol iz Velenje, Šoštanja in Šmartnega ob Paki.

Na taboru se bodo mladi spoznali z najrazličnejšimi metodami raziskovalnega dela na terenu, v laboratorijih in delavnicah. Spoznavali bodo povezave med različnimi vedami, okolje v katerem se dejavnost odvija ter navezovali stike in izmenjavali izkušnje med sovrstniki. Na taboru bodo delovale dve skupine in sicer skupina za ladijsko modelarstvo ter skupina za letalsko modelarstvo. Poleg izdelave in preizkušanja modelov bodo mentorji udeležencem pripravili tudi športne in druge aktivnosti, predavanja ter ogled Muzeja Premogovništva.

V torek, 2. julija 2024, od 13.30 ure dalje, bo na velenjskem jezeru Vista izvedena predstavitev izdelkov ter prikaz sposobnosti izdelanih modelov. Zato vabljeni na Visto na zaključno prireditev, prikaz in predstavitev plovnih in letalnih sposobnosti izdelkov, ki jih bodo učenci izdelali na taboru.