Preskoči na vsebino

Novica /

Nov uspeh na področju programiranja

Benjamin Bajd do zlata na 29. Balkanski računalniški olimpijadi

V Bukarešti se je v soboto končala 29. Balkanska računalniška olimpijada (BOI), ki je med 3. in 8. oktobrom potekala na Srednji šoli Tudor Vianu, specializirani za informatiko in matematiko. Mladi so v dveh tekmovalnih dneh vsak dan programirali po pet ur, pod našim okriljem pa je slovenske barve zastopala ekipa štirih dijakov. Benjamin Bajd z Gimnazije Kranj, ki se programiranja uči v Zavodu za računalniško izobraževanje (ZRI) je osvojil skupno drugo mesto in zlato medaljo. Sodelovalo je 63 tekmovalcev iz 16 držav.

Benjamin je že na lanski Balkanijadi v Bolgariji osvojil zlato odličje, letos pa je to njegovo drugo. V času poletnih počitnic se je na 34. Mednarodni računalniški olimpijadi prav tako vpisal med dobitnike zlata, kar je sploh prvo tovrstno odličje, odkar Slovenija sodeluje na mednarodnih računalniških tekmovanjih.

Ekipo so dopolnjevali še Jakob Žorž (Gimnazija Škofja Loka), ki si je z rezultatom priboril častno omembo ter Bor Brudar (ŠC Novo mesto, Srednja elektro šola in tehniška gimnazija) in Brest Lenarčič (Šolski center Rogaška Slatina). V Bukarešti je dijake spremljal Simon Weiss, vodja ekipe in mentor.

Več informacij in rezultate najdete na povezavi.