Preskoči na vsebino

Novica /

Prve priprave in prvi izbirni preizkus za IJSO 2023

Naravoslovje

Priprave za IJSO 2023

Med 20. in 27. junijem 2023 so na Pedagoški fakulteti in Biotehniški fakulteti, Oddelku za biologijo, potekale priprave za 20. Mednarodno mladinsko naravoslovno olimpijado, ki bo decembra 2023 v Bangkoku na Tajskem. Na priprave je bilo povabljenih skoraj 60 učenk in učencev 8. in 9. razreda, ki so na letošnjih državnih tekmovanjih iz znanja fizike, kemije in biologije dosegli najboljše rezultate.

 

Po pripravah pa je v soboto, 1. julija, na Pedagoški fakulteti v Ljubljani potekal še prvi izbiri preizkus. Udeležilo se ga je 48 učenk in učencev, v naslednji krog pa se jih je uvrstilo 12. Vsi se bodo konec avgusta zbrali v Trenti na novih intenzivnih pripravah. Med najboljših dvanajst so se uvrstili Izadora Kopač z OŠ Žiri, Primož Markovič z OŠ Milana Šuštaršiča Ljubljana, Aleksander Jotanović z OŠ Podzemelj, Daša Pajor z OŠ Vodice, Niko Habinc z OŠ Oskarja Kovačiča Ljubljana, Lea Hrvatin z OŠ Vič, Andraž Čadež z OŠ Šmartno pod Šmarno goro, Matic Zimic z OŠ Franca Rozmana Staneta Ljubljana, Maj Abbas Jokhadar z OŠ Karla Destovnika Kajuha Ljubljana, Pavel Kandus z OŠ Kolezija, Tine Šalamon z OŠ III Murska Sobota in Hana Kreže z OŠ Ledina Ljubljana. Na priprave je vabljen tudi Rok Lavrič z OŠ Toneta Pavčka Mirna peč.

 

Sodelovanje, priprave in izbor ekip je skupni projekt ZOTKS in Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije (DMFA Slovenije).