Preskoči na vsebino

Novica /

Sprejem oračev pri ministrici Ireni Šinko

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko je na ministrstvu sprejela delegacijo, ki je med 20. in 22. septembrom Slovenijo zastopala na 67. svetovnem prvenstvu v oranju.

 

Na tekmovanju sta Slovenijo zastopala Igor Pate v kategoriji obračalni plugi in Anton Filak v kategoriji plugi krajniki. Pate je z obračalnim plugom dosegel skupno tretje mesto in prvo medaljo za Slovenijo, medtem ko je bil Filak v kategoriji plugi krajniki skupno 15.

 

Ob sprejemu je ministrica Irena Šinko izpostavila pomen doseženega rezultata: »Vse od svetovnega prvenstva v oranju, ki smo ga v Sloveniji priredili leta 2009, je bilo v to tekmovalno kmetijsko panogo vloženega veliko truda. Večkrat so bili slovenski predstavniki blizu medalje, vendar se jim sreča ni nasmehnila. Pomembno je, da niste obupali, ampak v svoj razvoj vložili še več truda. Ta je bil poplačan z osvojeno medaljo, na kar sem zelo ponosna. Verjamem, da je to za vas dodatna motivacija in naboj, da boste stremeli k najboljšim rezultatom.«

 

Kot člani delegacije so Slovenijo na svetovnem prvenstvu zastopali še Igor Hrovatič (sodnik in vodja delegacije), Marjan Kardinar (predstavnik Slovenije v Svetovni organizaciji oračev), Boštjan Bobnar (pomočnik) in Tone Hrovat (Center Biotehnike in turizma Grm Novo Mesto).

 

Vir in foto: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano