Preskoči na vsebino

Delavnice elektronike z razvojnim orodjem Raspberry

  • 05. 10. 2023 - 16. 11. 2023
  • Učenci 7., 8. in 9. razreda
  • 10 udeležencev
  • Osnovna šola Trzin
  • Vsa prosta mesta so zasedena, zato prijave niso več mogoče.

Vsebina

Delavnica za mlade s področja elektronike, ki bo potekala na OŠ Trzin. Delavnica je brezplačna in zajema 22 šolskih ur.

Osrednji del delavnice se bo nanašal na programiranje oziroma ustvarjanje digitalnih vsebin z uporabo razvojnega orodja Raspberry. Mikrokrmilnik Raspberry Pi-Pico je majhna procesna enota z malo pomnilnika, ki je namenjen za nadzor druge strojne opreme. Mnogi ga imajo doma (pralni stroj, ure, kavni aparati, mikrovalovne pečice …). Na omenjeni strojni opremi lahko programsko opremo spreminjajo le proizvajalci. Mikrokrmilnik Pi-Pico pa mogoče reprogramirati.

Na delavnici bodo udeleženci na praktični način razvijali spretnosti reševanja problemov oziroma kreativne uporabe te strojne opreme in kako z njo krmiliti druge elektronske komponente in kako ustvariti svoje programabilne elektronske naprave. Pri tem bo podanega veliko znanja s področja elektronike.

Del delavnice pa bo namenjen tematiki komunikacije in sodelovanja – spletnemu bontonu.

Vodja in mentorji

Delavnico bo vodil Borut Jurčič Zlobec, ki je za Zotko nepogrešljiv in neprecenljiv zunanji sodelavec. Je predsednik Zotkine komisije za tekmovanja iz znanja računalništva, pobudnik tekmovanja iz programiranja v jeziku Scratch, član Zotkine komisije za mlade raziskovalce s področja matematike, spremljevalec tekmovalcev na mednarodne računalniške olimpijade in vsakoletni mentor na astronomskem taboru, njegova skupina astrofizika je vedno polna do zadnjega mesta.

Kaj potrebujem?

Dobro voljo. Za elektronske stvari bomo mi poskrbeli.

Na povezavi najdete priročnik o mikrokrmilniku Raspberry Pi-Pico.

Soorganizatorji in podporniki

Izvedbo projekta v okviru Programa usposabljanj otrok in mladih za krepitev digitalnih kompetenc ter spodbujanje in promocijo naravoslovnih in tehniških poklicev, sofinancira Ministrstvo za digitalno preobrazbo.  

Prijave

Prijave sprejemamo do zasedbe mest oziroma najkasneje do 20. septembra 2023. Prijave sprejemamo izključno prek spletnega prijavnega sistema, prek elektronske pošte niso možne niti prijave niti rezervacije mest. Navodila za prijavo in povezavo do prijavnega sistema najdete tukaj.

Obdelovalec podatkov se zavezuje, da bo s prejetimi osebnimi podatki udeležencev ves čas ravnal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) in Splošno uredbo o varstvu podatkov in da se podatki zbirajo izključno za namene poročanja o izvedbi aktivnosti Ministrstvu za digitalno preobrazbo.

Dodatne informacije

Na telefonski številki 01 62 03 693 oziroma e-naslovu aljosa.seljak@zotks.si.

Podporniki