Preskoči na vsebino

Mednarodni tabor Bogastvo narave za danes in jutri

  • 26. 06. 2024 - 28. 06. 2024
  • 12- 15 let
  • OŠ Puconci

Vsebina

Tabor bo vsebinsko razdeljen na več sklopov: lončarstvo, naravoslovje in tehnika, računalništvo, šport.

Poleg praktičnega dela v lončarskih, naravoslovno-tehniških in računalniških delavnicah  se bodo udeleženci seznanili z zanimivostmi Prekmurja (Terme Lendava), se spoznali z udeleženci iz Hrvaške, Madžarske, Avstrije in drugimi udeleženci iz Slovenije.

Pod vodstvom različnih mentorjev se na taboru prepletajo vsebine, ki se navezujejo na okolje, zdrav način življenja, energijo, ohranjanje naše dediščine, naravoslovje in tehniko. Pri vsem tem smo več ali manj osredotočeni na domačo pokrajino, našo občino in Krajinski park Goričko.

Bivanje in prehrana bosta organizirana v Osnovni šoli Puconci.

Lončarske delavnice  se bodo odvijale v Pečarovcih pri Lončarstvu Zelko, vse ostale delavnice pa v OŠ Puconci.

Vodja in mentorji

Vodja tabora je Franc Kous, večletni mentor in vodja ter zunanji sodelavec ZOTKS.

Mentorji bodo učitelji iz OŠ Puconci ter lončar g. Zelko.

Kaj potrebujem?

 

Za udeležbo potrebujete: spalno vrečo, vzglavnik, primerno obleko in obutev za delo z glino in za športne aktivnosti, kopalke, pribor za osebno higieno, zdravstveno kartico.

 

 

Soorganizatorji in podporniki

Soorganizator OŠ Puconci.

Prijave

Prijave* sprejemamo do zasedbe mest oziroma najkasneje do 20. junija 2024. Prijave sprejemamo izključno prek spletnega prijavnega sistema, preko elektronske pošte niso možne niti prijave niti rezervacije mest. Navodila za prijavo in povezavo do prijavnega sistema najdete tukaj.

Ob prijavi je potrebno vplačati prostovoljni prispevek za udeležbo v višini 90,00 EUR (oziroma 45,00 EUR za udeležence, ki prihajate iz Pomurja iz občin, ki sofinancirajo program RC ZOTKS) na TR ZOTKS: SI56 6100 0000 5312 940 (Delavska hranilnica), sklic 00 050010 (Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Zaloška 65, 1000 Ljubljana). S prispevki in drugimi finančnimi viri bomo pokrili nastanitev in prehrano za udeležence in mentorje, strokovno delo, gradiva, nezgodno zavarovanje ipd.

Če prijava ČAKA NA POTRDITEV ali je na ČAKALNEM SEZNAMU, prispevka ne plačujte, ampak počakajte na obvestilo, da je prijava sprejeta.

 

* V primeru sprememb pogojev izvajanja ali premajhnega števila udeležencev si organizator pridržuje pravico do spremembe programa ali višine prispevka oziroma odpovedi tabora.

Podporniki