Preskoči na vsebino

Poletna delavnica logike Goričko 2024

  • 03. 07. 2024 - 06. 07. 2024
  • od 12 do 18 let
  • 25 udeležencev
  • TNC Peterloug, Markovci

Vsebina

Na poletnih delavnicah bomo možgane urili z logiko, logičnimi nalogami in lingvistiko, imeli pa bomo tudi nekaj predavanj. Pa ne bomo se ukvarjali samo z logiko, temveč bomo spoznali tudi Goričko, se potepali po stranpoteh ter se družili. Ob jasnem večeru pa se bomo tudi zazrli v nebo in prešteli zvezde. Morda pa bomo videli tudi peterloug :-).

Kdo lahko pride?

Če si ljubitelj logike in si osnovnošolec starejši od 12 let ali dijak, hitro preberi navodila, izpolni prijavnico in se nam pridruži. Ne glede na to, ali že imaš izkušnje s tekmovanj iz znanja logike ali ti je logika povsem tuja, bomo skupaj kodrali možgane in ugotavljali, kaj vse je logično in kaj ne. Pohiti, da ne bo zmanjkalo prostih mest – logično 😉 !

Kaj bomo počeli?

Pripravili smo različne delavnice, različnih težavnosti. Ob prijavi zato navedi, kakšno je tvoje predznanje, da te bomo razporedili v ustrezno skupino:

Raziskovanje logike – začetna skupina je primerna za začetnike, ki se z logiko še niste srečali ali poznate le nekaj osnov.

Logika je logična – nadaljevalna skupina je primerna za vse, ki logiko že poznate in bi radi še izboljšali svoja znanja.

Najtrši logični orehi – izpopolnjevalna skupina za izkušene logike, ki se udeležujojo tudi tekmovanj iz logike.

Delavnice bodo potekale v skupinah. Skupaj z mentorji bomo reševali naloge s tabelami in logične izjave, spoznavali bomo, kako dešifrirati katerikoli svetovni jezik ali pisavo, se preizkusili v japonskih miselnih igrah, si izmišljali svoje uganke in razvozlavali šifre, morda bomo celo razvozlali, zakaj je 2 + 2 = 1. Logično?

V prostem času pa bomo poskrbeli za športne dvoboje, družabne igre, pohode po gorički pokrajini, astronomska opazovanja in druga presenečenja.

Kdaj in kje?

Od 3. do 6. julija, v Turistično nastanitvenem centru Peterloug, Markovci 93, 9204 Šalovci.

Za prevoz na poletno šolo poskrbite sami.

Vodja in mentorji

Vodja poletne šole je Doris Keršič, večletna mentorica ter zunanja sodelavka ZOTKS.

Delavnice bodo vodili tudi drugi zabavni mentorji in mentorice. Vsi redno pripravljajo logične delavnice in tabore pri ZOTKS, so izkušeni logiki ter sodelujejo pri sestavljanju nalog za državno tekmovanje iz logike.

Kaj potrebujem?

Pisala, zvezek, družabne igre, primerno obleko in obutev, copate za v dom, zaščito pred soncem, zaščito pred komarji, pribor za osebno higieno, zdravstveno izkaznico in osebni dokument. Dobrodošla sta tudi fotoaparat in glasbeni inštrument oziroma drugi rekviziti po želji.

Prijave

Prijave* sprejemamo do zasedbe mest oziroma najkasneje do 19. junija 2024. Prijave sprejemamo izključno prek spletnega prijavnega sistema, preko elektronske pošte niso možne niti prijave niti rezervacije mest. Navodila za prijavo in povezavo do prijavnega sistema najdete tukaj.

Ob prijavi je potrebno vplačati prostovoljni prispevek za udeležbo v višini 140,00 EUR (oziroma 75,00 EUR za udeležence, ki prihajate iz Pomurja iz občin, ki sofinancirajo program RC ZOTKS) na TR ZOTKS: SI56 6100 0000 5312 940 (Delavska hranilnica), sklic 00 050010 (Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Zaloška 65, 1000 Ljubljana). S prispevki in drugimi finančnimi viri bomo pokrili nastanitev in prehrano za udeležence in mentorje, strokovno delo, gradiva, nezgodno zavarovanje ipd.

Če prijava ČAKA NA POTRDITEV ali je na ČAKALNEM SEZNAMU, prispevka ne plačujte, ampak počakajte na obvestilo, da je prijava sprejeta.

 

* V primeru sprememb pogojev izvajanja ali premajhnega števila udeležencev si organizator pridržuje pravico do spremembe programa ali višine prispevka oziroma odpovedi tabora.