Preskoči na vsebino

Poletna šola gradnje in okolja FGG 2024

  • 01. 07. 2024 - 05. 07. 2024
  • učenci od 12. leta dalje in dijaki srednjih šol
  • od 12 do 20 udeležencev
  • Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo UL, Ljubljana

Vsebina

Te zanima, kaj vse pri svojem delu počnejo gradbeniki, geodeti in vodarji? Na Poletni šoli gradnje in okolja na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo boš imel/a priložnost, da to izveš iz prve roke – ne samo izveš, ampak se v tem tudi preizkusiš. Seveda skozi zabavne in poučne igre in različne aktivnosti. Hitro preberi navodila za prijavo in se nam pridruži!

Kaj bomo počeli?

Spoznavali bomo svet gradbeništva, geodezije in vodarstva in se pri tem tudi zabavali. Preizkusili bomo svoje orientacijske sposobnosti in hkrati spoznavali različne geodetske vsebine in instrumente. Postavili se bomo v vlogo prostorskega načrtovalca in skozi igro sodelovali pri prostorskem razvoju naselij. Izvedeli bomo, zakaj je pomembna osončenost stavb, in s pomočjo različnih geometrij spoznavali vpliv okolice na osončenost stavb.

Pozornost bomo posvetili tudi vodi in se v manjših skupinah podali na pot vodne kapljice – za hitrejši napredek bo pomembno sodelovanje, skozi igro pa bomo izvedeli več o padavinah, čiščenju odpadne vode, ravnanju z odpadki, naravnih nesrečah …

Tudi o mostovih bomo izvedeli marsikaj zanimivega in uporabnega – pridobljeno znanje bomo uporabili, ko bomo mostove gradili. Naredili bomo namreč most iz špagetov ter preizkusili njegovo trdnost. Izvedeli bomo tudi, kaj je da Vincijev most, in ga sestavili še sami.

Kot vsako leto nas čaka tudi ekskurzija. Letos se bomo podali v Tehniški muzej Bistra, v Aerodiumu v Logatcu pa se bomo preizkusili v letenju. Na poti si bomo ogledali še zanimive »vodarske« objekte.

Čaka te pester teden, poln zanimivih informacij, zabavnih doživetij in novih poznanstev.

PREDVIDEN POTEK POSAMEZNEGA DNE

Poletna šola bo potekala od 8:00 do 16:00, glavne aktivnosti bodo med 9:00 in 14:00, vmes bodo še malici in kosilo.

Kje in kdaj?

Na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo UL, Jamova cesta 2, 1000 Ljubljana, in sicer med 1. in 5. julijem 2024.

Za prevoz na poletno šolo poskrbite sami.

Za tiste, ki želite, bo spanje z zajtrkom in večerjo organizirano v enem od dijaških domov. Poskrbeli bomo za družabne večere, vendar udeleženci v domu bivajo sami, brez stalnega pedagoškega mentorja. Prav tako sami poskrbijo zjutraj za prihod na poletno šolo. Tisti, ki bi radi spali v Dijaškem domu, morate to nujno označiti v prijavnici.

Koliko nas bo?

Največ 20 in najmanj 12.

Vodja in mentorji

Delavnice bodo vodili asistenti s Fakultete za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani, pri tem pa jim bodo pomagali tudi strokovnjaki iz prakse.

Kaj potrebujem?

Osebne stvari za vsak dan, zaprte čevlje za delo v laboratoriju in na terenu (natikači in sandali niso primerna obutev), pisala, beležko, zdravstveno izkaznico, copate za bivanje v dijaškem domu.

Soorganizatorji in podporniki

ZOTKS inFGG

Prijave

Prijave* sprejemamo do zasedbe mest oziroma najkasneje do 19. junija 2024. Prijave sprejemamo izključno prek spletnega prijavnega sistema, preko elektronske pošte niso možne niti prijave niti rezervacije mest. Navodila za prijavo in povezavo do prijavnega sistema najdete tukaj.

Ob prijavi je potrebno vplačati prostovoljni prispevek za udeležbo v višini 70,00 EUR (oziroma 220,00 EUR če boš spal/a v dijaškem domu, tj. skupaj s prenočiščem, zajtrki in večerjami) na TR ZOTKS: SI56 6100 0000 5312 940 (Delavska hranilnica), sklic 00 050100 (Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Zaloška 65, 1000 Ljubljana). S prispevki in drugimi finančnimi viri bomo pokrili nastanitev in prehrano za udeležence in mentorje, strokovno delo, gradiva, nezgodno zavarovanje ipd.

Če prijava ČAKA NA POTRDITEV ali je na ČAKALNEM SEZNAMU, prispevka ne plačujte, ampak počakajte na obvestilo, da je prijava sprejeta.

 

* V primeru sprememb pogojev izvajanja ali premajhnega števila udeležencev si organizator pridržuje pravico do spremembe programa ali višine prispevka oziroma odpovedi tabora.