Preskoči na vsebino

Poletna šola logike 2022

  • 13. 08. 2022 - 20. 08. 2022
  • 12 - 17 let
  • 28 udeležencev
  • CŠOD Radenci, Stari trg ob Kolpi
  • Vsa prosta mesta so zasedena, zato prijave niso več mogoče.

Vsebina

Večino časa bodo delavnice potekale v manjših skupinah, v katero te bomo razporedili glede na tvoje predznanje. Skupaj z mentorji boste reševali naloge, sestavljali algoritme, razvozlavali šifre in si izmišljali uganke. Program bomo popestrili tudi z nekaj zanimivimi predavanji iz različnih področij.

Na delavnicah bomo spoznali in utrdili znanje reševanja različnih logičnih nalog, ki se pojavljajo na tekmovanjih iz logike: izjavne, lingvistične, razlagalne, razporeditvene, številske, japonske, naloge s tabelami, gobeline in še in še… Dešifrirali bomo neznane jezike in šifrirali svoja skrivna sporočila. Reševali bomo zanimive uganke in kakšno tudi sestavili. Vse skupaj pa bomo uporabili tudi za pravi Escape room!

Da bodo delavnice in predavanja na taboru zagotovo prilagojena tvojemu predznanju, nam ob prijavi povej, kdo si:

ZAČETNIK: Z logiko se še nisem srečal/a, oziroma se z njo še nisem veliko ukvarjal/a.

TEKMOVALEC: O logiki že nekaj vem, a bi se rad/a naučil/a še več, da bom na tekmovanjih še boljši/a.

ZMAGOVALEC: Izkušen logik / izkušena logičarka, ki se redno udeležuje tekmovanj, osvaja priznanja in mu / ji lažje logične naloge ne predstavljajo izziva.

V prostem času ne bo manjkalo niti športnih dvobojev, namiznih iger, pečenja hrenovk na tabornem ognju in drugih presenečenj. Zagotovo bo spet na sporedu tradicionalni kviz proti računalničarjem Geek vs. Logeek!

Vodja in mentorji

Vodja poletne šole je Doris Keršič, večletna mentorica na poletni šoli logike, udeleženka mednarodne lingvistične olimpijade ter članica komisije za logiko pri ZOTKS.

Delavnice bodo vodili zabavni mentorji in mentorice Lara Jerman, Katja Štrakl, Gašper Bedenik in David Žnidaršič. Vsi redno pripravljajo logične delavnice in tabore pri ZOTKS, so izkušeni logiki ter sodelujejo pri sestavljanju nalog za državno tekmovanje iz logike.

Kaj potrebujem?

Pisala, zvezek, družabne igre, primerno obleko in obutev, posteljnino (rjuha, prevleka za odejo, prevleka za blazino), copate za v dom, zaščito pred soncem, zaščito pred komarji, pribor za osebno higieno, zdravstveno izkaznico in osebni dokument. Dobrodošla sta tudi fotoaparat in glasbeni inštrument oziroma drugi rekviziti po želji.

Prijave

Prijave sprejemamo do zasedbe mest oziroma najkasneje do srede, 22. junija 2022. Ker je ta poletna šola pogosto zasedena že pred rokom za prijave, ti predlagamo, da se ne obotavljaš, ampak se čim prej prijaviš. Prijave sprejemamo izključno preko spletnega prijavnega sistema, preko elektronske pošte niso možne niti prijave niti rezervacije mest. Navodila za prijavo in povezavo do prijavnega sistema najdete tukaj.

Ob prijavi je potrebno vplačati prostovoljni prispevek za udeležbo v višini 200,00 EUR na TR ZOTKS: SI56 6100 0000 5312 940 (Delavska hranilnica), sklic 00 050107 (Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Zaloška 65, 1000 Ljubljana). S prispevki in drugimi finančnimi viri bomo pokrili nastanitev in prehrano za udeležence in mentorje, strokovno delo, gradiva, nezgodno zavarovanje ipd.

Dokler je prijava na ČAKALNEM SEZNAMU, prispevka ne plačujte, ampak počakajte na obvestilo, da je prijava sprejeta.