Preskoči na vsebino

Poletna šola modelarstva 2024

  • 11. 08. 2024 - 17. 08. 2024
  • zaključen 7., 8. ali 9. razred
  • 20 udeležencev
  • Koča na Naravskih ledinah pod Uršljo goro

Vsebina

Prijave so mogoče samo na čakalni seznam. Mesta bodo najprej rezervirana za nagrajence državnega tekmovanja iz modelarstva, ki bo 1. junija. Po objavi uradnih rezultatov bomo ostale prijave potrjevali po vrstnem redu prijav in vas o tem obvestili.

Si želiš sam izdelati svoj model plovila na daljinsko vodenje? Če si kdaj sanjal take sanje imaš sedaj priliko, da jih uresničiš! Če si zaključil 7., 8. ali 9. razred, hitro preberi navodila za prijavo, izpolni prijavnico in se nam pridruži. Posebej lepo vabljena tudi dekleta!

Kaj bomo počeli?

Letos bomo izdelovali močvirsko plovilo na daljinsko vodenje. Čoln z majhnim ugrezom, ki ga poganja zunanji propeler, da lahko pluje po plitvih vodah, močvirjih in celo po pomrznjenem snegu. Poišči v spletnem iskalniku “swamp boat” ali “air boat” (ali pa klikni na povezavo z rezultati iskanja) in si oglej primere. Sestavili boste ogrodje in ustrezne elektronske elemente ter plovilo seveda tudi preizkusili na bližnjem jezeru.

Med poletno šolo bomo ustvarjali, se družili in uživali v družabnih oziroma športnih igrah, povzpeli se bomo tudi na Uršljo goro, kurili taborni ogenj in še veliko več. Zadnji dan bomo staršem in drugim obiskovalcem predstavili rezultate svojega dela.

Kje in kdaj?

V Koči na Naravskih ledinah pod Uršljo goro (Jazbina 18, 2393 Črna na Koroškem) med 11. in 17. avgustom 2024.

Kliknite na povezavo in si oglejte lokacijo na zemljevidu. Za vse, ki boste prišli iz smeri avtoceste, je najbližja pot čez Kotlje in ne preko Črne na Koroškem (kamor vas rad usmeri GPS)!

Za prevoz na tabor in nazaj poskrbite sami.

Vodja in mentorji

Mentorja bosta Miha Kozjek in Marjan Jenko, modelarja in dolgoletna zunanja sodelavca ZOTKS.

Pedagoška vodja je prav tako dolgoletna sodelavka Manca Urh.

Kaj potrebujem?

Osebne stvari za vsak dan, primerno obleko za bivanje v hribih, pohodne čevlje (planinski čevlji ali visoki športni čevlji), anorak, pulover za hladno vreme (koča je nad 1000 m), dežnik, copate za v sobe, posteljnino (rjuha, prevleka za odejo, prevleka za blazino), pribor za osebno higieno, pokrivalo, manjši nahrbtnik za na teren, plastenko za vodo, sredstvo proti klopom, zdravstveno kartico in osebni dokument.

Dobrodošli so tudi glasbeni inštrument, družabne igrice in športni rekviziti po želji. Prostora za igro je veliko!

Ves potrebni material za izdelavo modela priskrbimo mi.

Prijave

Prijave so mogoče samo na čakalni seznam. Mesta bodo najprej rezervirana za nagrajence državnega tekmovanja iz modelarstva, ki bo 1. junija. Po objavi uradnih rezultatov bomo ostale prijave potrjevali po vrstnem redu prijav in vas o tem obvestili predvidoma 10. junija 2024.

Prijave* sprejemamo do zasedbe mest oziroma najkasneje do 19. junija 2024. Prijave sprejemamo izključno prek spletnega prijavnega sistema, preko elektronske pošte niso možne niti prijave niti rezervacije mest. Navodila za prijavo in povezavo do prijavnega sistema najdete tukaj.

Ob prijavi je potrebno vplačati prostovoljni prispevek za udeležbo v višini 300,00 EUR na TR ZOTKS: SI56 6100 0000 5312 940 (Delavska hranilnica), sklic 00 050108 (Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Zaloška 65, 1000 Ljubljana). S prispevki in drugimi finančnimi viri bomo pokrili nastanitev in prehrano za udeležence in mentorje, strokovno delo, gradiva, nezgodno zavarovanje ipd.

Če prijava ČAKA NA POTRDITEV ali je na ČAKALNEM SEZNAMU, prispevka ne plačujte, ampak počakajte na obvestilo, da je prijava sprejeta.

 

* V primeru sprememb pogojev izvajanja ali premajhnega števila udeležencev si organizator pridržuje pravico do spremembe programa ali višine prispevka oziroma odpovedi tabora.

Dodatne informacije

dobite na telefonski številki 01 25 13 727 oziroma e-naslovu tabori@zotks.si.