Preskoči na vsebino

Poletni tabor računalništva 2024

  • 10. 08. 2024 - 17. 08. 2024
  • od 13 do 17 let
  • 24 udeležencev
  • CŠOD Cerkno

Vsebina

Vsa mesta so zasedena, prijave so mogoče samo na čakalni seznam.

Poletni tabor računalništva bo v so-organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije in Šole prihodnosti Maribor letos potekal v Cerknem. Ponovno bomo na enem mestu zbrali prekaljeno ekipo mentorjev z raznolikimi izkušnjami, ki ti bodo pomagali pri prvih korakih v svetu računalništva.

Ne zamudi priložnosti in bodi del tega tradicionalnega tabora, kjer zate pripravljamo zabavno in sproščeno raziskovanje sveta računalništva. Preberi navodila in se prijavi!

Kaj bomo počeli?

Glede na predznanje bomo udeležence razdelili v osnovno, naprednejšo ali samostojno skupino. V osnovni skupini boste tako spoznali osnove programiranja in si ob pomoči prijaznih mentorjev sami ustvarili preprosto zabavno igrico.

Udeleženci naprednejše skupine se bodo lotili lastnega izziva pod vodstvom mentorjev ali sodelovali v skupinskem projektu pri izdelavi večigralske igre. Le kaj bo nastalo letos?

Skupina samostojnih udeležencev z največ predznanja bo lahko kot že vsa leta doslej zasledovala svoje samostojne projekte s področja sodobnih tehnologij, interneta stvari, umetne inteligence ali navidezne resničnosti. Seveda ob pomoči naših mentorjev.

Poskrbeli bomo za hitro lokalno omrežje in dostop do interneta. Kljub temu se bomo dovolj gibali na svežem zraku, občudovali izjemno okolico in možgane pretegovali v sodelovanju z poletno šolo logike. Glede večernih spopadov v virtualnem svetu pa ti mentorji sporočajo: “You are not prepared!”.

Kdo lahko pride?

Če imaš med 13 in 17 let, izpolni prijavnico, tudi če nimaš izkušenj s programiranjem. V našo družbo vljudno vabljena tudi dekleta. Kmalu po potrditvi prijave na tabor te bomo kontaktirali glede podrobnosti in tvojega predznanja.

Kdaj in kje?

Od sobote, 10. avgusta, do sobote, 17. avgusta 2024 v CŠOD Cerkno, Bevkova ulica 22, 5282 Cerkno.

Za prevoz na poletno šolo in nazaj poskrbite sami.

Vodja in mentorji

Tabor in najboljšo ekipo mentorjev bo vodil Tadej Žlak, dolgoletni zunanji sodelavec ZOTKS, večletni vodja poletnega tabora računalništva in ustanovitelj Šole prihodnosti Maribor. Svoje znanje bodo predajali izkušeni mentorji David Mohar, Andraž Juvan in Filip Trplan.

Kaj potrebujem?

Prenosni računalnik, slušalke, električni razdelilec, mrežni kabel (dolžine vsaj 5 metrov), pisala in zvezek, družabne igre, primerno obleko in obutev tudi za aktivnosti v naravi, posteljnino (rjuha, prevleka za odejo, prevleka za blazino), copate za uporabo v domu, zaščito pred soncem, zaščito pred komarji in klopi, pribor za osebno higieno, zdravstveno izkaznico in osebni dokument.

Dobrodošla sta tudi fotoaparat, glasbeni inštrumenti, športni rekviziti in družabne igre.

Kaj če prenosnega računalnika nimam?

Brez skrbi. Ob prijavi navedi, da potrebuješ računalnik in brezplačno bomo poskrbeli za primeren prenosni računalnik.

Prijave

Do 20. aprila imajo prednost pri prijavi nagrajenci tekmovanj iz programiranja. Ostale prijave bomo potrjevali 22. aprila po vrstnem redu prijav.

Prijave* sprejemamo do zasedbe mest oziroma najkasneje do 19. junija 2024. Prijave sprejemamo izključno prek spletnega prijavnega sistema, preko elektronske pošte niso možne niti prijave niti rezervacije mest. Navodila za prijavo in povezavo do prijavnega sistema najdete tukaj.

Ob prijavi je potrebno vplačati prostovoljni prispevek za udeležbo v višini 250,00 EUR na TR ZOTKS: SI56 6100 0000 5312 940 (Delavska hranilnica), sklic 00 050101 (Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Zaloška 65, 1000 Ljubljana). S prispevki in drugimi finančnimi viri bomo pokrili nastanitev in prehrano za udeležence in mentorje, strokovno delo, gradiva, nezgodno zavarovanje ipd.

Če prijava ČAKA NA POTRDITEV ali je na ČAKALNEM SEZNAMU, prispevka ne plačujte, ampak počakajte na obvestilo, da je prijava sprejeta.

 

* V primeru sprememb pogojev izvajanja ali premajhnega števila udeležencev si organizator pridržuje pravico do spremembe programa ali višine prispevka oziroma odpovedi tabora.

Dodatne informacije

dobite na telefonski številki 01 25 13 727 oziroma e-naslovu tabori@zotks.si.