Preskoči na vsebino

Program pridobivanja digitalnih kompetenc za otroke s posebnimi potrebami

  • 27. 09. 2023 - 21. 11. 2023
  • Učenci programa PP in NIS
  • 20 udeležencev
  • Osnovna šola Jela Janežiča
  • Vsa prosta mesta so zasedena, zato prijave niso več mogoče.

Vsebina

Delavnica za učence programa PP in NIS, kjer bodo udeleženci pridobili osnovne digitalne kompetence in s tem pridobili nove spretnosti in znanja, predvsem pa oblikovali svojo samopodobo. Delavnica je brezplačna in zajema 22 šolskih ur.

Na delavnici želimo udeležencem zagotoviti kompetence, s katerimi bodo na sodobnih tehnologijah temelječe rešitve in storitve postale za njih bolj dostopne (na primer mobilnost in ustvarjalnost, rešitve, kot jih recimo že ponujajo različne platforme pametnih mest, ipd.).

Sam ali s pomočjo, kjer bo to potrebno, bo vsak udeleženec programa znal poiskati različne vsebine na spletu, enostavna digitalna orodja in tehnologijo za komunikacijo in sodelovalne procese (kompetence informacijske in podatkovne pismenosti ter komunikacije in sodelovanja). Udeleženci bodo glede na potrebe znali izbrati vrsto komunikacije in sicer slušno, pisno, vidno ali kombinacijo vseh treh. Udeleženci bodo vrstnikom znali pokazati in predlagati najbolj primerno komunikacijo za rešitev dane naloge.

Pomembna segmenta programa bosta tudi varnost in kompetence s področja reševanja težav, saj gre za zelo ranljivo skupino mladih z velikimi izzivi pri vključevanju v samostojno življenje.

Poleg splošnih navodil jih bomo seznanili tudi z navodili, ki bodo individualno prilagojena glede na kognitivne sposobnostispecifične učne težave ter zdravstvene in psihične težave (uporaba digitalne tehnologije v vsakodnevnem življenju, pravilna drža telesa pri uporabi digitalnih tehnologij, zdrave navade pri uporabi mobilnih telefonov, ipd.).

Vodja in mentorji

Program oziroma delavnico bodo vodile učiteljice in mentorice Osnovne šole Jela Janežiča, ki že več let delajo z otroci prilagojenega programa in nižjega izobrazbenega standarda in imajo večletne izkušnje podajanja vsebin tovrstnim otrokom na področju digitalnih kompetenc za vključevanje v družbo ter uporabe digitalnih tehnologij.

Kaj potrebujem?

Dobro voljo.

Soorganizatorji in podporniki

Izvedbo projekta v okviru Programa usposabljanj otrok in mladih za krepitev digitalnih kompetenc ter spodbujanje in promocijo naravoslovnih in tehniških poklicev, sofinancira Ministrstvo za digitalno preobrazbo.  

Prijave

Prijave sprejemamo do zasedbe mest oziroma najkasneje do 25. septembra 2023. Prijave sprejemamo izključno prek spletnega prijavnega sistema, prek elektronske pošte niso možne niti prijave niti rezervacije mest. Navodila za prijavo in povezavo do prijavnega sistema najdete tukaj.

Obdelovalec podatkov se zavezuje, da bo s prejetimi osebnimi podatki udeležencev ves čas ravnal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) in Splošno uredbo o varstvu podatkov in da se podatki zbirajo izključno za namene poročanja o izvedbi aktivnosti Ministrstvu za digitalno preobrazbo.

Dodatne informacije

Na telefonski številki 01 62 03 693 oziroma e-naslovu aljosa.seljak@zotks.si.

Podporniki