Preskoči na vsebino

Novica /

Tekmujem.si

Nova spletna informacijska platforma Tekmujem.si je del skupnega projekta Tekmujem v znanju ZOTKS in Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije (DMFA Slovenije).

V okviru projekta smo razvili spletno informacijsko platformo za tekmovanja iz različnih znanj – Tekmujem.si. Ponuja koledar vseh tekmovanj, glavne informacije o tekmovanjih in povezave na posamezna tekmovanja. S tem omogoča lažji pregled in dostop do informacij o tekmovanjih na enem mestu. Platforma predstavlja vsa tekmovanja, ki potekajo pod okriljem ZOTKS in DMFA Slovenije, in tudi tekmovanja drugih organizatorjev, ki uporabljajo informacijski sistem DMFA. Namenjena je mladim, staršem, učiteljem, mentorjem in širši javnosti, torej vsem, ki na spletu iščejo informacije o tekmovanjih iz različnih znanj.

Sinhronizacija informacijskih sistemov obeh organizacij in platforme Tekmujem.si prinaša poenoteno predstavitev vseh tekmovanj v znanju. Za vsako od njih je odslej na voljo pregledna in do uporabnika prijazna Osebna izkaznica z glavnimi informacijami. Zaradi lažjega iskanja je tekmovanja mogoče filtrirati po starostnih skupinah in področjih. Na novi spletni platformi so tudi odgovori na pogosta vprašanj, kratke novice in zanimivosti o znanstvenikih, s poudarkom na Slovenkah in Slovencih.

Personaliziran pogled spletne strani lahko oblikujete tako, da poiščete tokokrog in ga sklenete oziroma razklenete po lastnih željah.

Sredstva za projekt so bila pridobljena na javnem razpisu Ministrstva za javno upravo, katerega namen je spodbujanje razvoja digitalne preobrazbe nevladnih in prostovoljskih organizacij s pomočjo vpeljave digitalnih rešitev ter zagotavljanje višje ravni usposobljenosti zaposlenih in uporabnikov na področju informacijske družbe z namenom hitrega in uspešnega odzivanja na izzive in potrebe družbe ter dodatne spodbude širši digitalizaciji družbe.

Z novo platformo je zaključena prva faza digitalne preobrazbe obeh organizacij, do konca leta 2023 bosta v okviru projekta Tekmujem v znanju ZOTKS in DMFA prenovila tudi svoji spletni strani.