Preskoči na vsebino

Knjiga Iteracije in fraktali

Izšla je knjiga Iteracije in fraktali

Avtorja knjige sta Gustavo N. Rubiano O. in Borut Jurčič Zlobec.

Gustavo N. Rubiano O. je profesor na oddelku za matematiko univerze Universidad Nacional de Columbia s sedežem v Bogoti. Predava predmet Splošna topologija in piše učbenike s področja matematike. Borut Jurčič Zlobec je matematik v pokoju. Ukvarja se z numerično matematiko, geometrijo, astrofiziko in računalništvom.

Avtorja skušata bralcem pokazati nekaj smeri razvoja sodobne matematike in uporabo programskega orodja Mathematica, s pomočjo katerega lahko bralec sam ustvarja lastne fraktale in jih raziskuje.

Za konstrukcijo fraktalov vedno stoji limitni proces proti neskončnosti. Struktura fraktalov v nekem smislu vizualizira ta proces. Pojem neskončnosti je ravno toliko star, kot je stara matematika sama. Ta pojem je vznemirjal človeško misel od časov Zenona iz Eleje do Georga Cantorja, kinas je pred 120 leti naučil, kako računati z neskončnostjo.
Gustavo N. Rubiano O.

Povezava do zbirke programov, objavljenih v knjigi

Cena knjige je 25 EUR (v primeru naročanja po povzetju se prištejejo še poštni stroški).

Knjigo lahko naročite na info@zotks.si ali se oglasite na sedežu ZOTKS, Zaloška 65, Ljubljana.

Če potrebujete dodatne informacije o knjigi in zbirki programov, imate komentar na knjigo ali kaj drugega, lahko pišete avtorju Borutu Jurčiču Zlobcu na borut.jurcic.zlobec@gmail.com.

OPOMBA: V primeru naročila s strani javnega zavoda je potrebna naročilnica s številko naročila.