Preskoči na vsebino

Novica /

13. Timovo tekmovanje s papirnatimi letalci in modeli drsalcev

Modelarstvo

Model drsalca

Vse, ki vas zanimajo papirnata letalca in dvoranski jadralni modeli, vabimo, da se udeležite tradicionalnega Timovega tekmovanja, ki ga bomo tokrat organizirali v soboto 17. februarja 2024 med 9.00 in 14.00 uro. Tekmovanje bo tako kot doslej potekalo v telovadnici Biotehniškega izobraževalnega centra v stavbi Konservatorija za glasbo in balet na Ižanski c. 12 v Ljubljani (nasproti Botaničnega vrta).

Tiste, ki bi se želeli udeležiti Timovega tekmovanja, obveščamo, da nam svoje prijave pošljejo po elektronski pošti na naslov joze.cuden@siol.net. V prijavi navedite ime in priimek tekmovalca ter panoge, v katerih namerava sodelovati. Osnovnošolci naj napišejo še razred in šolo, ki jo obiskujejo.

Prijave po elektronski pošti sprejemamo najpozneje do 15. februarja 2024, dopuščamo pa tudi možnost prijave pred začetkom tekmovanja.

O morebitnih spremembah in drugih podrobnostih v zvezi s programom tekmovanja bomo vse pravočasno prijavljene posebej obvestili po elektronski pošti. Razpis, prijavnica in pravila tekmovanja v kategoriji F1N so objavljeni tudi na naši spletni strani (www.zotks.si).

TEKMOVANJE S PAPIRNATIMI LETALCI

Tekmuje se s preprostimi papirnatimi letalci, zgibanimi iz enega lista pisarniškega papirja formata A4, ki jih tekmovalci po svoji zamisli naredijo na tekmovanju. Tekmovanje poteka v treh panogah: trajanju leta, dolžini leta in natančnosti pristajanja v cilj.

Tekmovalec si lahko za vsako panogo po želji pripravi drug model ali pa vse lete opravi z istim modelom.

V vsaki panogi ima tekmovalec na voljo tri poskuse. Za končno uvrstitev se upošteva seštevek vseh treh letov oziroma točk v posameznih panogah.

Tekmovalci osnovnošolci so razdeljeni v dve starostni skupini:

  • učenci do 3. razreda,
  • učenci od 4. do 9. razreda.

Na odprtem tekmovanju s papirnatimi letalci se bodo v posebni kategoriji med seboj lahko pomerili tudi mladostniki in odrasli.

TEKMOVANJE Z MODELI DRSALCEV F1N

Cilj tekmovanja je izdelati dvoranski jadralni model kategorije F1N za met iz roke in trajanje leta. Tekmovalcu bo na voljo devet letov. Za končno razvrstitev šteje seštevek treh najboljših letov vsakega tekmovalca.

Pravilnik FAI za tekmovanje s temi modeli najdete na spletni strani Zveze za tehnično kulturo Slovenije (www.zotks.si).

Tekmovanje je razdeljeno v dve starostni skupini:

  • tekmovanje osnovnošolcev do 9. razreda osnovne šole,
  • odprto tekmovanje za mladostnike in odrasle, ki se ga lahko udeležijo vsi modelarji brez starostne omejitve.

Najboljši trije tekmovalci v posameznih panogah bodo tako kot doslej, prejeli diplome in medalje organizatorja ter praktične nagrade naših sponzorjev.

Urnik v soboto, 17. februarja 2024

9.00–10.00    prihod tekmovalcev v BIC in prijava
10.00–12.00  tekmovanje s papirnatimi letalci
12.00–13.30   tekmovanje z modeli drsalcev F1N
14.00                zaključek tekmovanja, razglasitev zmagovalcev ter podelitev diplom, medalj in praktičnih nagrad

PRIJAVNICA IN PRAVILNIK DRSALCI:

Prijavnica za 13_Timovo tekmovanje

Pravilnik FAI za jadralne modele za met iz roke razreda F1N