Preskoči na vsebino

Poletna šola logike 2024

  • 10. 08. 2024 - 17. 08. 2024
  • od 12 do 17 let
  • 24 udeležencev
  • CŠOD Cerkno

Vsebina

Vsa mesta so zasedena, prijave so mogoče samo na čakalni seznam.

Kdo lahko pride?

Ti! Si že pravi logični strokovnjak, morda se kdaj pa kdaj preizkusiš na tekmovanju iz logike, ali pa ti je logika povsem ne logična in bi se je želel naučiti? Poletna šola logike je v vsakem primeru prava zate! Če imaš med 12 in vključno 17 let, hitro preberi navodila za prijavo in izpolni prijavnico. Skupaj bomo kodrali možgane in ugotavljali, kaj vse je logično in kaj ne. Pohiti, da ne bo zmanjkalo prostih mest – logično :-)!

Kaj bomo počeli?

Večino časa bodo delavnice potekale v manjših skupinah, v katero te bomo razporedili glede na tvoje predznanje. Skupaj z mentorji boste reševali naloge, sestavljali algoritme, razvozlavali šifre in si izmišljali uganke. Program bomo popestrili tudi z nekaj zanimivimi predavanji iz različnih področij.

Na delavnicah bomo spoznali in utrdili znanje reševanja različnih logičnih nalog, ki se pojavljajo na tekmovanjih iz logike: izjavne, lingvistične, razlagalne, razporeditvene, številske, japonske, naloge s tabelami, gobeline in še in še… Dešifrirali bomo neznane jezike in šifrirali svoja skrivna sporočila. Reševali bomo zanimive uganke in kakšno tudi sestavili. Vse skupaj pa bomo uporabili tudi za pravi Escape room!

Da bodo delavnice in predavanja na taboru zagotovo prilagojena tvojemu predznanju, nam ob prijavi povej, kdo si:

ZAČETNIK: Z logiko se še nisem srečal/a, oziroma se z njo še nisem veliko ukvarjal/a.

TEKMOVALEC: O logiki že nekaj vem, a bi se rad/a naučil/a še več, da bom na tekmovanjih še boljši/a.

ZMAGOVALEC: Izkušen logik / izkušena logičarka, ki se redno udeležuje tekmovanj, osvaja priznanja in mu / ji lažje logične naloge ne predstavljajo izziva.

V prostem času ne bo manjkalo niti športnih dvobojev, namiznih iger, pečenja hrenovk na tabornem ognju in drugih presenečenj. Zagotovo bo spet na sporedu tradicionalni kviz proti računalničarjem Geek vs. Logeek!

Še vedno nisi prepričan/a? Poglej, kaj smo počeli na Poletni šoli logike prejšnja leta: PŠ logike 2023, PŠ logike 2022, PŠ logike 2021, PŠ logike 2018, PŠ logike 2017, PŠ logike 2016, PŠ logike 2015.

Kdaj in kje?

Od sobote, 10. avgusta, do sobote, 17. avgusta 2024 v CŠOD Cerkno, Bevkova ulica 22, 5282 Cerkno.

Za prevoz na poletno šolo in nazaj poskrbite sami.

Vodja in mentorji

Vodja poletne šole je Doris Keršič, večletna mentorica na poletni šoli logike, udeleženka mednarodne lingvistične olimpijade ter članica komisije za logiko pri ZOTKS.

Delavnice bodo vodili zabavni mentorji in mentorice David Žnidaršič, Gabrijela Hladnik, Luka Stražišar in Gašper Bedenik. Vsi redno pripravljajo logične delavnice in tabore pri ZOTKS, so izkušeni logiki ter sodelujejo pri sestavljanju nalog za državno tekmovanje iz logike.

Kaj potrebujem?

Pisala, zvezek, družabne igre, primerno obleko in obutev, copate za v dom, zaščito pred soncem, zaščito pred komarji, pribor za osebno higieno, zdravstveno izkaznico in osebni dokument. Dobrodošla sta tudi fotoaparat in glasbeni inštrument oziroma drugi rekviziti po želji.

Prijave

Vsa mesta so zasedena, prijave so mogoče samo na čakalni seznam.

Prijave* sprejemamo do zasedbe mest oziroma najkasneje do 19. junija 2024. Prijave sprejemamo izključno prek spletnega prijavnega sistema, preko elektronske pošte niso možne niti prijave niti rezervacije mest. Navodila za prijavo in povezavo do prijavnega sistema najdete tukaj.

Ob prijavi je potrebno vplačati prostovoljni prispevek za udeležbo v višini 250,00 EUR na TR ZOTKS: SI56 6100 0000 5312 940 (Delavska hranilnica), sklic 00 050107 (Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Zaloška 65, 1000 Ljubljana). S prispevki in drugimi finančnimi viri bomo pokrili nastanitev in prehrano za udeležence in mentorje, strokovno delo, gradiva, nezgodno zavarovanje ipd.

Če prijava ČAKA NA POTRDITEV ali je na ČAKALNEM SEZNAMU, prispevka ne plačujte, ampak počakajte na obvestilo, da je prijava sprejeta.

 

* V primeru sprememb pogojev izvajanja ali premajhnega števila udeležencev si organizator pridržuje pravico do spremembe programa ali višine prispevka oziroma odpovedi tabora.

 

Dodatne informacije

dobite na telefonski številki 01 25 13 727 oziroma e-naslovu tabori@zotks.si.