Preskoči na vsebino

Poletna šola modelarstva za mlajše 2024

  • 04. 08. 2024 - 10. 08. 2024
  • zaključen 4., 5., 6. ali 7. razred
  • 20 udeležencev
  • Koča na Naravskih ledinah pod Uršljo goro

Vsebina

Če imaš si zaključil 4., 5., 6. ali 7. razred, te zanima ročno ustvarjanje modelov, želiš izdelati lastni izdelek in se obenem še zabavati s svojimi vrstniki, hitro preberi navodila in izpolni prijavnico ter se nam pridruži. Posebej lepo vabljena tudi dekleta!

Kaj bomo počeli?

Najprej bomo izdelali ploščatega deltoidnega zmaja iz papirja velikosti A3. V vetrovnem vremenu ga bomo spuščali na bližnjem travniku, če pa vetra ne bo prav veliko, se bomo pomerili, kdo hitreje teče in višje dvigne svojega zmaja. Če nam bo ostalo še kaj časa bomo izdelali tudi letalca iz papirja in se pomerili, čigavo bolje leti! Taka letalca iz papirja uporabljajo tudi tekmovalci na Timovih tekmovanjih s papirnatimi letalci, kjer se tekmovalci pomerijo v trajanju leta, dolžini leta in natančnosti pristajanja v cilj.

Naslednji model, ki ga bomo izdelali, bo manjše jadralno letalo iz deprona. Najprej si bomo iz načrta prerisali vse sestavne dele, jih izrezali in nato zelpili. Na koncu bomo vsak svoje letalo tudi pobarvali, da se bodo v zraku dobro ločili med sabo. Na bližnjem travniku se jih bomo učili metati iz roke tako, da bodo čim dlje jadrali.

Izdelali bomo tudi raketo, ki poleti s pomočjo raketnega motorja in pristaja s padalom. Model je komplet, ki mersko ustreza modelarskemu pravilniku kategorije NACIONAL.

Prvi dan poletne šole je nedelja, pred kočo se bomo zbrali v dopoldanskem času in se odpravili na Uršljo goro, kamor so lepo vabljeni tudi tvoji starši, sorodniki in prijatelji. Če bo vreme slabo, pa bomo pohod prestavili na kakšen drug dan v času poletne šole.

Med poletno šolo bomo torej ustvarjali, se družili in uživali v družabnih oziroma športnih igrah, povzpeli se bomo tudi na Uršljo goro, kurili taborni ogenj in še veliko več. Zadnji dan bomo staršem in drugim obiskovalcem predstavili rezultate svojega dela.

Kje in kdaj?

V Koči na Naravskih ledinah pod Uršljo goro (Jazbina 18, 2393 Črna na Koroškem) med 4. in 10. avgustom 2024.

Kliknite na povezavo in si oglejte lokacijo na zemljevidu. Za vse, ki boste prišli iz smeri avtoceste, je najbližja pot čez Kotlje in ne preko Črne na Koroškem (kamor vas rad usmeri GPS)!

Za prevoz na tabor in nazaj poskrbite sami.

Vodja in mentorji

Mentorja bosta Miha Kozjek in Marjan Jenko, modelarja in dolgoletna zunanja sodelavca ZOTKS.

Pedagoška vodja je prav tako dolgoletna sodelavka Manca Urh.

Kaj potrebujem?

Osebne stvari za vsak dan, primerno obleko za bivanje v hribih, pohodne čevlje (planinski čevlji ali visoki športni čevlji), anorak, pulover za hladno vreme (koča je nad 1000 m), dežnik, copate za v sobe, posteljnino (rjuha, prevleka za odejo, prevleka za blazino), pribor za osebno higieno, pokrivalo, manjši nahrbtnik za na teren, plastenko za vodo, sredstvo proti klopom, zdravstveno kartico in osebni dokument.

Dobrodošli so tudi glasbeni inštrument, družabne igrice in športni rekviziti po želji. Prostora za igro je veliko!

Ves potrebni material za izdelavo modela priskrbimo mi.

Prijave

Prijave* sprejemamo do zasedbe mest oziroma najkasneje do 19. junija 2024. Prijave sprejemamo izključno prek spletnega prijavnega sistema, preko elektronske pošte niso možne niti prijave niti rezervacije mest. Navodila za prijavo in povezavo do prijavnega sistema najdete tukaj.

10 mest bo rezerviranih za nagrajence državnega tekmovanja iz modelarstva, ki bo 1. junija. Če rezervirana mesta ne bodo zasedena, jih bomo po objavi uradnih rezultatov sprostili in ostale prijave potrjevali po vrstnem redu prijav in vas o tem obvestili predvidoma 10. junija 2024.

Ob prijavi je potrebno vplačati prostovoljni prispevek za udeležbo v višini 240,00 EUR na TR ZOTKS: SI56 6100 0000 5312 940 (Delavska hranilnica), sklic 00 050108 (Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Zaloška 65, 1000 Ljubljana). S prispevki in drugimi finančnimi viri bomo pokrili nastanitev in prehrano za udeležence in mentorje, strokovno delo, gradiva, nezgodno zavarovanje ipd.

Če prijava ČAKA NA POTRDITEV ali je na ČAKALNEM SEZNAMU, prispevka ne plačujte, ampak počakajte na obvestilo, da je prijava sprejeta.

 

* V primeru sprememb pogojev izvajanja ali premajhnega števila udeležencev si organizator pridržuje pravico do spremembe programa ali višine prispevka oziroma odpovedi tabora.

Dodatne informacije

dobite na telefonski številki 01 25 13 727 oziroma e-naslovu tabori@zotks.si.