Preskoči na vsebino

Računalniški pokal LOGO (vrtec in prvo triletje OŠ)

Ključni datumi

Rok za oddajo prijave na šolsko tekmovanje

Šolsko tekmovanje

Rok za vpis rezultatov šolskega tekmovanja

Državno tekmovanje

Lokacija tekmovanja

Izbirno (šolsko) tekmovanje se izvaja v vrtcih, na osnovnih šolah ali posebnih zavodih, ki izvajajo računalniško izobraževanje.

Državno tekmovanje bo 13. 4. 2024 v Vrtcu Rogaška Slatina.

Vsebina tekmovanja

Tekmovanje poteka v Učnem okolju logo (UOL 1.0.), v 32 – bitni različici. Program je brezplačno na voljo na spletni strani: http://users.volja.net/rrtlj/. Na isti strani je mogoče najti naloge za učenje in vajo.

Na Računalniškem pokalu LOGO lahko sodelujejo otroci iz vrtcev in prvega triletja osnovne šole v skladu s Pravilnikom o tekmovanju iz znanja s področja inovativnih tehnologij. Otroci tekmujejo v dvojicah v štirih starostnih skupinah:

A skupina: vrtec

B skupina: 1. razred osnovne šole

C skupina: 2. razred osnovne šole

D skupina: 3. razred osnovne šole

Pravila posameznih tekmovalnih panog

Tekmovanje je dvostopenjsko, kot izbirno (šolsko) in državno tekmovanje.

Vrtci in osnovne šole lahko prijavijo svoje otroke za izbirno (šolsko) tekmovanje najpozneje do 7. marca 2024 do 12:00 ure v sistem ZOTKiS. Naloge za izbirno tekmovanje ter rešitve in točkovnik bodo objavljene na spletni strani ZOTKS tako, da bodo dostopne le z geslom. Na podlagi prijave, bodo šole (mentorji oziroma odgovorne osebe za tekmovanje) pred tekmovanjem prejele geslo za dostop do nalog in rešitev za šolsko tekmovanje.

8. marca 2024 vrtci in šole izvedejo izbirno (šolsko) tekmovanje ter rezultate vpišejo v sistem ZOTKiS, vendar najpozneje do 18. marca 2024. Naslednji dan bodo objavljeni uradni rezultati.

Na državno tekmovanje, ki bo 13. aprila 2024, se uvrsti najboljši iz vsake skupine in vsi, ki jih na podlagi vpisanih rezultatov izbirnega tekmovanja določi Komisija ZOTKS za inovativne tehnologije.

Prijavnina

Prijavnine ni.

Razglasitev rezultatov in nagrade

Rezultati bodo objavljeni v skladu s Pravilnikom o tekmovanju iz znanja programiranja.

Podelitev srebrnih in zlatih priznanj ter nagrad bo po končanem tekmovanju v Vrtcu Rogaška Slatina. V primeru napačnega vnosa podatkov v ZOTKiS, si ZOTKS pridržuje pravico zaračunavanja stroškov, ki nastanejo s ponovnim pošiljanjem priznanj.