Preskoči na vsebino

Knjiga Esperanto

Esperanto – intenzivni 30-urni tečaj jezika esperanto

Avtorica: Simona Klemenčič

Vsi jeziki v enem, en jezik za vse …

Esperanto je načrtovani jezik, ustvarjen z namenom, da bi bil kar najbolj logičen in zato tudi lahko učljiv. Njegovo besedje je sestavljeno iz nam znanih evropskih jezikov, za znanje slovnice pa se je potrebno naučiti le šestnajstih pravil.

Učbenik esperanta je namenjen učencem in dijakom, ki se poglabljajo v lingvistično logiko, primeren pa je tudi za samostojno učenje.

Ĉu vi scias, kial la ĝirafo neniam estas sola? (Ali veš, zakaj žirafa ni nikoli sama?) Odgovor na to in druga pomembna vprašanja najdete v tem učbeniku.

Izdala in založila: Zveza za tehnično kulturo Slovenije

Sozaložnik: Založba ZRC

Soizdajatelj: Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU

Ljubljana, 2015

ISBN 978-961-6243-69-8 (Zveza za tehnično kulturo Slovenije)
ISBN 978-961-254-777-6 (Založba ZRC)

Obseg: 244 strani

Format: 210 x 280 mm

Cena: 19,00 EUR

_____________________

Knjigarna AZIL, Založba ZRC in ZOTKS ob izidu učbenika Esperanto vabijo na prireditev

Esperanto – univerzalni jezik,

ki bo 21. oktobra ob 19. uri v Atriju ZRC.

Esperanto je umetni jezik, ki ga govori približno dva milijona ljudi, za okoli 2000 govorcev pa je tudi materni jezik. Je eden izmed redkih umetnih jezikov, ki je uspel pustiti sledi v popularni kulturi. V esperantu so bili posneti vsaj štirje celovečerni filmi in mnogi dokumentarni filmi, Chaplin pa ga je v filmu Veliki diktator uporabil za napise nad trgovinami geta.

Esperanto je ustvarjen z namenom, da bi bil kar najbolj logičen in zato tudi lahko učljiv. Njegovo besedje je sestavljeno iz nam znanih evropskih jezikov, za znanje slovnice pa se je potrebno naučiti le šestnajstih pravil.

Učbenik Esperanto, Intenzivni 30-urni tečaj jezika esperanto, ki je izšel v sozaložništvu ZOTKS in Založbe ZRC, je namenjen učencem in dijakom, ki se poglabljajo v lingvistično logiko, primeren pa je tudi za samostojno učenje.

Esperanto v popularni kulturi bo predstavila Irena Woelle, v jezik in njegovo rabo nas bo uvedla avtorica knjige Simona Klemenčič. Matej Krajnc bo s kratkim glasbenim nastopom predstavil živo rabo esperanta v glasbi.

Vabljeni!

Prireditev podpira Javna agencija za knjigo RS.